[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget]

Georgische wijn

Georgische wijnGeorgië ligt in een van de oudste wijngebieden ter wereld en de Georgische wijn wordt alom geroemd om haar smaak en kwaliteit.
In Nederland begint men steeds meer te weten te komen over dit land en haar mooie wijnen.

Al 8000 jaar geleden werd in Georgië wijn gemaakt. Er zijn restanten van Qvevri’s gevonden (enorme aardewerken potten, ingegraven in de grond voor fermentatie) met een residu van pitjes welke met behulp van koolstofdatering bewezen minstens 8000 jaar out te zijn. Deze oudste gecultiveerde druivenpitten zijn in Zuid-Georgië opgegraven.

Het mooie van Georgië, is dat het een trots volk is dat zeer veel waarde hecht aan hun cultuur, historie en traditie: ze hebben er in de duizenden jaren aan vastgeklampt. Door deze trots, is het mogelijk dat er nu nog steeds op dezelfde manier wijn wordt gemaakt.

Georgische wijnIn ons assortiment treft u naast de traditionele vinificatie methode wijnen dan ook deze Qvevri wijnen, vernoemd naar de methode waarmee ze gemaakt worden. Bij het drinken van deze wijn heeft men de gelegenheid om wijn te drinken welke nog steeds op dezelfde wijze gemaakt wordt als de eerste wijn 8000 geleden gemaakt werd. In hetzelfde wijngebied, met dezelfde druiven en op dezelfde productiewijze! Het zijn niet alleen kwalitatief geweldige wijnen, maar ook voor velen een geheel nieuwe smaakervaring. Het stukje binding met het verleden is al een unieke beleving op zich. Tijdens het drinken van met name de wijn van de Rkatsiteli druif kan men zich voorstellen dat men 8000 jaar geleden deze nectar voor het eerst mocht proeven, wat een uitvinding moet dat geweest zijn! En in de laatste 8000 jaar is bijna niets meer hetzelfde gebleven, zelfs brood is veranderd….

En wij zijn met trots de importeur van deze heerlijke wijnen met een fantastisch verhaal, en wij bieden winkels en restaurants ook de mogelijkheid om deze schitterende wijnen tegen een aantrekkelijke inkoopsprijs te wederverkopen. Hierbij bieden wij een mooie mix van kleinere wijnhuizen met een wisselend verloop en de grotere wijnhuizen met grotere oplages voor meer continuiteit.